De doelstellingen en ontstaansgeschiedenis van Stichting Toekomstweg

De bestuursleden (en zussen) Asha van Wijk-Bishoen en Nila Verheij-Bishoen kwamen er na lange afwezigheid in hun geboorteland in 2008 achter dat de tijd op sommige vlakken stil lijkt te hebben gestaan.

Met name op het gebied van onderwijs was er een buitengewoon groot tekort aan bijna alles.

We zijn in eerste instantie begonnen met het verzamelen van gebruikte schoolboeken bij relaties die we hebben bij diverse scholen in Rotterdam.

Omdat we merkten dat we het in Nederland veel beter hebben dan in Suriname en dit toch het geboorteland is van de beide zussen hebben we bekeken hoe we wellicht meer mensen en instellingen zouden kunnen betrekken in een hulpprogramma dat gericht is op het oplossen van de problemen op individuele basis.

Daarom zijn we met een stichting gestart.

Zo hebben we inmiddels er voor kunnen zorgen dat we opslag capaciteit hebben bij een transportbedrijf, vervoerkosten tot een minimum beperkt kunnen blijven dankzij de hulp van een 2 tal verhuisbedrijven, boeken van de Rotterdamse scholen, 2dehandskleding van 2 winkels, meubilair van een school in Alkmaar, schoolborden, financiële hulp van een kerk en computeropleidingenbedrijf, enfin, de lijst is inmiddels indrukwekkend aan het worden.

Éen ding staat in geval voorop: we zijn een stichting zonder strijkstok.

De projecten waaraan we inmiddels gericht hulp hebben geboden: OS Livorno, OS Tout Lui Faut, kinderhuis Aryan Dewaker en het bejaardenhuis wat er naast staat hebben we mogen helpen met geschonken rollators maar ook met knuffelbeesten.

Het meest recente project echter is de nieuwbouw van de Moriaschool.

Deze school moest gesloopt gaan worden in deze zomer.

We startten met de herbouw eind juni 2010.

UPDATED: op 18 oktober zal er een feestelijke opening zijn van de nieuwe Moriaschool!

De bouw zal plaats vinden op een nieuw terrein in de buurt van de huidige school, zodat de kinderen er ook weer gebruik van kunnen maken zonder dat ze met een voor hen te kostbare bus zouden moeten gaan.

Het zou voor de meeste van de 220 kinderen betekenen dat ze niet meer naar school kunnen gaan.

Met de steun van Didacticum Opleidingen kunnen we dit op zo’n korte tijd realiseren, de betrokkenheid van zowel directie als werknemers is hartverwarmend.

De kosten van bouw en aankleding van de school zullen omgerekend € 75000,- bedragen.Van de American International School ontvingen we onlangs een mooie donatie en ook van de Prinsenkerk, maar vele schouders maken de last lichter.

Deze korte uitleg is een verduidelijking van onze werkzaamheden en een korte ontstaansgeschiedenis.

Voor vragen, opmerkingen en donaties ook uiteraard, zou ik u willen verzoeken om via toekomstweg@gmail.com contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Willem H. van Wijk
voorzitter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top