Het maaltijdenproject is gestart!

De armoede binnen veel gezinnen in Suriname leidt er toe dat heel veel kinderen onvoldoende te eten krijgen. Buiten Paramaribo valt dat wel mee en is de situatie minder nijpend, omdat gezinnen in de buitengebieden zelfvoorzienend zijn en hun eigen voedsel verbouwen. Maar in de stad lijden honderden kinderen in meer of mindere mate honger.
Daarom is de Stichting Toekomstweg het Maaltijdenproject gestart om kinderen in het kleuter- en basisonderwijs tweemaal per week van een warme maaltijd te voorzien. En dan gaat het om kinderen die het echt nodig hebben. Op dit moment voorzien we zo’n 300 kinderen van een warme maaltijd, maar we willen naar minimaal 1200 kinderen.

Het idee om armlastige kinderen van een warme maaltijd te voorzien bestaat al veel langer. De afgelopen zeventien jaar heeft de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod dit ook gedaan. Zij heeft haar initiatief overgedragen aan de Stichting Toekomstweg. Nu proberen we in dit project meer structuur aan te brengen, zodat het ook een duurzaam project wordt.

En daar hebben wij uw hulp hard bij nodig!

Er zit een stijgende lijn in, maar er moet heel veel gebeuren. Zeker als we nog meer armlastige kinderen willen helpen. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken. Daarom zoeken we in Suriname en Nederland sponsoren en donateurs die dit project willen ondersteunen.
Voor SRD 3,02 helpt u een kind al aan een warme maaltijd. Dat betekent dat u voor 25 SRD (dit is ongeveer 6,30 euro) per maand, 1 kind 2 maal per week van een warme maaltijd kunt voorzien. U kunt ook een klas adopteren of zelfs een hele school.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top