Mooie gift van Jane aan de Moria school !

Geloof, Hoop en heel veel Liefde!
Na ruim 36 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben en altijd bezig geweest te zijn met en voor de kinderen, ben ik op zoek gegaan om mijn zelf gemaakte en aangeschafte materialen een goede bestemming te geven.
Na een zoektocht op het internet kwam ik in contact met“Stichting Toekomstweg”.
Deze stichting sprak mij aan, omdat zij zich inzetten voor mijn geboorteland Suriname, maar ook vanwege het antwoord dat ik op mijn verstuurde bericht kreeg:
“Voor ons zijn de kinderen het belangrijkst en niks anders want het gaat om de kinderen en welke school is dan helemaal niet belangrijk! Heel veel succes en we willen je altijd met raad en daad bijstaan.”


Ik ben in contact gekomen met Nila en William Verheij, mensen die het hart op de goede plek hebben. Na een paar telefonische gesprekken hebben wij elkaar bij mij thuis ontmoet.
De 36 dozen met inhoud, die al anderhalf jaar in de woonkamer klaar stonden voor Suriname, hebben wij samen gelabeld voor de Moria school te Livorno in Suriname.

Ineens ging alles heel snel, binnen twee weken werden de dozen opgehaald en kosteloos vervoerd door verhuisbedrijf van Reenen, zodat deze per boot verscheept konden worden naar Suriname. Stichting Toekomstweg heeft de  overzeese kosten naar Suriname betaald.
Daar aangekomen zijn de dozen opgehaald en hebben deze 4 maanden lang bij de ouders van Nila in huis gestaan.
Dit had een reden: ik zou in februari afreizen naar Suriname en kon dan zelf de dozen met inhoud aanbieden aan de leerkrachten en de kinderen van de Moria school.

Op 10 februari 2016 was het zover. Ik werd ’s morgens opgehaald door Nila en haar ouders.
Nila was speciaal voor deze gelegenheid naar Suriname afgereisd.

Op naar de Moria school!

Bij aankomst kwam ook de kleine vrachtwagen aangereden met alle dozen die bestemd waren voor de school. Wat een feest!!
De eerste dozen gingen al snel open. De pakken papier, spellen, knuffels en materialen werden met blijde gezichten ontvangen.
Wat heb ik genoten van alle hectiek rond het uitpakken, alle brasa ’s die ik heb gekregen, maar vooral de voldoening die ik ervan heb gehad.
De materialen zijn op de juiste school terecht gekomen.

De leerkrachten in de kleutergroep kunnen weer even opgelucht adem halen en de kinderen hebben eindelijk wat spelmateriaal om ook daadwerkelijk te kunnen spelen.
Het mooiste cadeau dat ik heb gekregen was van een groep kinderen, die al zingend de klas binnen kwamen onder begeleiding van hun juf. Het was voor mijn verjaardag.
Ik hoorde alles dankbaar aan en kwam dit echt bij mij binnen. Onvergetelijk!!
Twee dagen hebben we hard gewerkt op de school.
Ik weet dat ik geen betere keuze had kunnen maken.

Nog steeds heb ik regelmatig app contact met de juf en zij gaat met nog meer plezier naar haar werk.
Door te Geloven en te Hopen, kreeg ik de Liefde van zoveel kinderen en volwassenen.
Ik heb er een grote familie bij gekregen!
Dank jullie wel voor deze hartverwarmende ervaring.
Jane M. Nije

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top